måndag 31 mars 2014

Liten bloggpaus + nytt till bokhyllan!

Jag har varit hemma hos min förälrar i helgen och har haft så fullt upp(plus att det har varit sjukt fint väder) att jag inte har hunnit uppdaterar bloggen! :/
 
Men jag har i alla fall hunnit en bra bit in i Röd Skymning som jag fick hem av författaren Fredrik Lindblom. Ett klassiskt fantastäventyr med sjukt fina illustationer!
 
Förra veckan fick jag även hem den fristående uppföljaren av Lindblom som heter Döden Trubabur!
Det är en riktigt tegelsten och innehåller illustrationer precis som Röd Skymning! Jag ser verkligen fram emot att läsa den här efter jag har avslutat min nuvarande bok.
 

torsdag 27 mars 2014

Serier jag inte kommer fortsätta!

Eftersom det finns typ en miljard böcker att läsa så försöker jag vara rätt hård när det kommer till att välja vilka serier jag vill fortsätta med. Det känns lite onödigt att fortsätta läsa en serie som man inte är speciellt intresserad av.

Här har jag lista en del serier som jag antagligen inte kommer att fortsätta med
(man ska aldrig säga aldrig..)  
 
White Rabbit Chronicles - Gena Showalter 
  
Anna - Kendare Blake
 
Day by Day Armageddon - J.L Bourne
 
The Ender Quintet - Orson Scott Card
 

Lumatere Chronicles - Melina Marchetta  
 
The Farm - Emilt McKay
 
Quarantine - Lex Thomas
 
Luxe - Anna Godbersen
 
Har ni svårt att släppa en serie när ni väl har läst första boken?
 
 Två serier som jag inte kan bestämma mig för om jag vill läsa fortsättningen eller inte...
 

 

onsdag 26 mars 2014

Waiting on Wednesday - Vecka 13

Waiting on Wednesday började hos Breaking the Spine och är ett sätt att visa upp kommande böcker som man verkligen ser fram emot!
 
In The End
 Demitria Lunetta
 Releasedatum: 24 Juni 2014
It’s been three months since Amy escaped New Hope, and she’s been surviving on her own, like she did in the After. Until one day, her former fellow Guardian’s voice rings out in her earpiece. And in a desperate tone, Kay utters the four words Amy had hoped she would never hear: Dr. Reynolds has Baby.
 
Now it’s a race against time, for Baby is in imminent danger, her life threatened by the malevolent doctor who had helped start the end of the world. In order to save Baby, Amy must make her way to Fort Black, a prison-turned-survivor-colony, where she will need to find Ken, Kay’s brother. He alone holds the key to Baby’s survival.
 
One small slip-up on this quest could spark a downward spiral that would not only cost Baby and Amy their lives, but threaten the very survival of the people in the After.
 
Kommentarer:
Jag LÄNGTAR väldigt mycket efter den här boken! Den är den andra och avslutande delen i en väldigt spännande monster/alien/zombie historia! Jag läste den första boken i augusti så väntan har varit rätt lång men nu börjar det i alla fall närma sig!

måndag 24 mars 2014

Cover Reveal: The Infinite Sea

Jag kan ärligt säga att jag hade nästan glömt bort den här serien ända tills jag fick se omslaget till den andra boken THE INFINITE SEA! Nu vill jag såklart ha den här boken genast..!

The Infinite Sea - Rick Yancey
The 5th Wave #2
Releasedatum: 16 September 2014


De två omslagen håller ihop rätt bra, man märker att de tillhör samma serie. Jag föredrar dock det första omslaget framför det nya till bok två.

Gillar ni omslaget?

lördag 22 mars 2014

Drömtjuvarna - Maggie Stiefvater

Namn: Drömtjuvarna
Författare: Maggie Stiefvater
Serie: Kretsen #2
Förlag:
B Wahlströms
Språk: Svenska
Antal Sidor: 350
Utgiven: Mars 2014
Rec-ex: Ja

Beskrivning från Goodreads:

När Adam, Gansey och Ronan mötte Blue förändrades deras liv på ett dramatiskt sätt. Nu händer det igen – leylinjerna som leder runt den förtrollade skogen Cabeswater har vaknat. Allt ställs på sin spets.
Ronans märkliga, svårtydda drömmar håller på att ta över hans liv, och han måste nu försöka bemästra sina övernaturliga förmågor. Finns det ett samband mellan drömmarna och den försvunna skogen?
Ungdomarna får höra talas om en relik, ett märkligt ting som kan förse sin ägare med möjligheten att stjäla drömmar. Samtidigt känner de alla att en gåtfull och olycksbådande kraft närmar sig, som om någon eller något till varje pris vill komma över reliken.


Kommentarer:
Nä jag är inte helt såld på varken den här serien eller Stiefvaters skrivsätt. Jag misstänker att skrivsättet och känslorna kommer fram mycket bättre om man läser den här boken på engelska men jag ändå svårt för hela historien och karaktärerna är inte mina favoriter. Jag var lite skeptisk till den här boken från början eftersom jag var inte helt såld på den första boken i serien så jag blev inte jätteförvånad när det inte blev en fullträff.

Jag kan lugnt säga att jag var rätt förvirrad den första halvan av boken, kanske ännu längre eftersom jag kom verkligen inte ihåg mycket från den tidigare boken. Förutom att jag inte kom ihåg mycket från Kretsen hade jag stora problem med att skilja karaktärerna åt. Jag kan inte se dem framför mig och då är det riktigt svårt att hålla dem isär. Det ska oxå tilläggas att jag inte tyckte speciellt mycket om någon av karaktärerna och innerst inne brydde jag mig inte så mycket om vad som hände i deras liv.

Sen är det hela historien om själva Cabeswater, är det bara jag eller är det inte rätt förvirrande?? Jag förstår fortfarande inte riktigt vad allt går ut på och vad som egentligen händer i Henrietta. Men det kanske bara är jag, eftersom alla andra verkar älska den här boken :)

Men vad som gör det så himla svårt är att det fanns några studer i Drömtjuvarna då allt klaffade och jag sveptes med i historien. Men tyvärr var det alldeles för korta och få gånger för att boken skulle bli en fullträff för min del. Det stora överhängande problemet som jag har är att det är för drömlikt och svårtolkat för min smak. Jag upplever helt enkelt boken lite för vag och svårtolkad.
  
Betyg: 6/10

Andra böcker i serien:
1. Kretsen
2. Drömtjuvarna
3. Untitled

4. Untitled

Boken finns att köpa på
Adlibris och Bokus

fredag 21 mars 2014

Cover Reveal: Eternal

Nu har de släppt omslaget till den andra boken i serien: Shadow Falls: After Dark! 
Det är en spinnoff serie till Shadow Falls som jag tycker mycket om.
 Eternal - C.C Hunter
Releasedatum: 28 Oktober 2014


De två böckerna som har fått omslag, undrar om det kommer bli en duologi? 

torsdag 20 mars 2014

Chosen at Nightfall - C.C Hunter

Titel: Chosen at Nightfall
Författare: C.C Hunter
Serie: Shadow Falls #5
Språk: Engelska
Antal sidor: 400
Utgiven: April 2013

Beskrivning från Goodreads:
When Kylie Galen left Shadow Falls, she thought it was the hardest decision of her life. Heartbroken and separated from everyone she loves, she finally comes to terms with her abilities and what it means to be a chameleon. But as Kylie's journey comes to a close, she must return to the camp that started it all...and she must finally choose between the two boys who love her. The werewolf who broke her heart when he chose his pack over her, and the half-fae who ran from their intense attraction before they ever really had a chance. For Kylie, everything will finally be revealed and nothing will ever be the same.

Kommentarer:
Shadow Falls serien är avslutad, jag är som vanligt lite ledsen eftersom en bra serie är slut men jag är även rätt nöjd med hur det slutade plus att jag har spinnoff serien: Shadow Falls: After Dark att se fram emot!

Det var en helt ok serieavslutning, om jag hade fått önska hade jag velat se lite mer action och att det hände lite mer i slutet. Jag tyckte att själva upplösningen fick alldeles för lite plats, jag väntade och väntade och sen var det typ över på 10 sidor. Lite tråkigt.

Men jag gillar verkligen hur Kylie har utvecklats i den här serien, speciellt i de två sista böckerna. Hon har vuxit som person och i den här boken började hon även använda och utveckla sina krafter på riktigt. Men det är inte bara Kylie som har utvecklats under den här serien utan nästa alla karaktärer har tagit ett stort kliv framåt och jag är så himla stolt(?) och glad över hur allt slutade. Det är nog bara en sak som irriterar mig när det gäller karakärerna och det är: SPOLIER: Jag är inte så förjust i att Kylie valde Lucas, det kändes inte riktigt rätt efter vad hon hade hänt i bok 4a.

Jag är i det stora hela mycket nöjd med den här avslutningen och hela Shadow Falls serien. Det är en väldigt mysig serie med fokus på vänskap och kärlek men även på personlig utveckling blandat med magi, varulvar och vampyrer. En härlig blandning, helt enkelt. Det känns betryggande att det ska komma en spinnoff serie nu i maj som då ska handla om allas favoritvampyr Della. Jag älskar Della och tror det kommer bli en riktigt bra serie!


Betyg 8/10

Andra böcker i serien:
1. Born at Midnight
2. Awake at Dawn
3. Taken at Dusk
4. Whispers at Moonrise
5. Chosen at Nightfall

Mellanböcker:
0.5 Turned at Dusk
4.5 Saved at Sunrise

Boken finns att köpa på Adlibris, Bokus och CDON.

onsdag 19 mars 2014

Waiting on Wednesday - Vecka 12

Waiting on Wednesday började hos Breaking the Spine och är ett sätt att visa upp kommande böcker som man verkligen ser fram emot!

The Fall
Av Bethany Griffin
Releasedatum: 7 Oktober 2014

Madeline Usher is doomed.
She has spent her life fighting fate, and she thought she was succeeding. Until she woke up in a coffin.
Ushers die young. Ushers are cursed. Ushers can never leave their house, a house that haunts and is haunted, a house that almost seems to have a mind of its own. Madeline’s life—revealed through short bursts of memory—has hinged around her desperate plan to escape, to save herself and her brother. Her only chance lies in destroying the house.
Kommentarer:
Jag tackar inte nej till en lovande spökhistoria! Det låter som en perfekt bok att läsa under hösten när det är mörkt och ruggigt ute.

tisdag 18 mars 2014

Top Ten Tuesday - Vecka 12

 
Det är tisdag och dax för Top Ten Tuesday som anordnas av The Broke and the Bookish varje vecka. Denna veckan består lista av böcker jag vill/planerar läsa nu i vår. Jag har valt 10 böcker som redan finns i min bokhylla, eftersom det finns en HEL del olästa böcker där..


Top Ten Books On My Spring 2014 TBR List

10. Opal - Jennifer L. Armentrout
9. Asylum - Madeleinte Roux
8. Shift - Hugh Howey
 
7. Article 5 - Kristen Simmons
6. City of Glass - Cassandra Clare
5. The Demon King - Cinda Williams Chima
 
4. Slated - Teri Terry
3. Never Fade - Alexandra Bracken
2. Falling Kingdoms - Morgan Rhodes

1. Throne of Glass - Sarah J.Maas
Ja man kan ju lugnt säga att jag har sjukt många spännande och intressanta böcker här hemma! Jag ska bara hinna läsa alla..!
Har ni läst några av dessa eller har ni planer på att göra det? 

måndag 17 mars 2014

Whispers at Moonrise - C.C Hunter

Titel: Whispers at Moonrise
Författare: C.C Hunter
Serie: Shadow Falls #4
Språk: Engelska
Antal sidor: 383
Utgiven: Oktober 2012


Beskrivning från Goodreads:
At a camp filled with vampires, werewolves, and fairies, Kylie Galen has always struggled to figure out what she is. Now she finally knows the truth'but she's left with more questions than answers. She doesn't have a clue what her heritage means or how to harness her newfound powers. All she knows is that she needs to sort out her feelings for Derek, the sexy half-Fae who just confessed his love, and Lucas, her werewolf boyfriend who seems more committed to his pack than to their relationship. All the while, Kylie's dealing with a group of underground rogues who want her dead and a mysterious grandfather who makes it clear he doesn't trust the FRU . . . or Shadow Falls. Soon Kylie will have to choose: Will she stay with the new family she's formed at Shadow Falls, or will she leave with her grandfather and embrace her destiny?


Kommentarer:
Jag läste den tredje Shadow Falls boken vid ett rätt dåligt tillfälle(jag var inte alls sugen på paranormal) och på grund av det har det dröjt rätt länge innan jag gav mig på Whispers at Moonrise. Men när jag väl började läsa kom jag ihåg hur mycket jag har saknat Shadow Falls och alla galna upptåg Kylie och hennes vänner råkar ut för.

Det märks att det börjar närma sig slutet på den här serien då allt trappas upp ett steg och det händer lite mer saker i den här boken än de tidigare böckerna. Man får reda på fler saker om Kylie och hennes krafter och hon börjar äntligen acceptera vad hon är och hur hon kan använda sina speciella kunskaper till att skydda andra. Jag har saknat lite pondus och självsäkerhet från Kylie tidigare så jag blev väldigt glad när jag började märka en förändring i hennes beetende och hur hon agerade.

En av de sakerna som gör den här serien så mysig att läsa är de härliga samling karaktärer som man får lära känna. Det är en salig blandning av vampyrer, varulvar & häxor där de flesta har sina små roliga egenheter och charmiga personligheter. Det är lätt att förstå hur mycket alla tycker om varandra och det märks att alla är som en liten familj.

Det är en mycket bra fjärde bok som verkligen ger mersmak på den sista och avslutande boken i den här serien. Trots att jag fick svar på en del frågor som jag har funderat på finns det fortfarande rätt många frågetecken som jag hoppas få svar på i Chosen at Midnight. Men sammanfattningsvis är det en härlig och mysig bok. Shadow Falls är verkligen en serie jag kan rekommenderar om ni gillar Paranormalböcker!



Betyg 7/10

Andra böcker i serien:
1. Born at Midnight
2. Awake at Dawn
3. Taken at Dusk
4. Whispers at Moonrise
5. Chosen at Nightfall

Mellanböcker:
0.5 Turned at Dusk
4.5 Saved at Sunrise

Boken finns att köpa på Adlibris, Bokus och CDON.


fredag 14 mars 2014

Vindens Namn - Patrick Rothfuss

Titel: Vindens Namn, Del 1+2
Författare: Patrick Rothfuss
Förlag: Damm
Serie: The Kingkiller Chronicles #1

Språk: Svenska
Antal sidor: Totalt 780
Utgiven: 2009






Beskrivning från Goodreads:
I Vindens namn möter vi Kvothe. Han var en gång världens mäktigaste trollkarl, men lever nu under falsk identitet som värdshusvärd. När ondskan är honom på spåren tvingas han konfronteras med det som hänt honom tidigare i livet. Det blir en gränslös berättelse om en man på flykt, om sorg och kärlek, äventyr och studier vid den berömda skolan för magi. Och den ständiga rädslan för att ondskan från förr ska hinna ikapp honom. Det är Kvothes historia, men också skildringen av en hel värld och om hur en mans liv blir till en legend.

Kommentarer: 
Låt mig börja med att säga att det är är en fantastisk berättelse, det var ett bra tag sen jag läste episk fantasy på den här nivån. Vindens Namn är något alldeles extra, en läsupplevelse jag knappast kommer att glömma på ett bra tag. 
 
Damm förlag har delat upp The Name of the Wind i två böcker på svenska men eftersom det är endast en originalbok så blir det en sammanslagen recension på de svenska böckerna. Det är en rätt maffig bok att ge sig på med sammanlagt 780 sidor, men det är bara till en fördel i det här fallet. Jag älskade verkligen den detaljerade handlingen, de målande miljöerna och den fascinerande historia som man fick följa med på. 

Man möter Kvothe i vuxen ålder och när han väljer att berätta sin livs historia för en skrivare får man följa med på en fantastiska resa genom hans uppväxt och man får uppleva allt han har gjort och vad det var som gjorde honom till en legend. Det är verkligen en häpnadsväckande historia man bjuds på, jag blev riktigt fängslad och hade väldigt svårt att lägga den ifrån mig. Man dras i in historien och jag blev så engagerad i alla karaktärer och kom på mig själv med att verkligen tycka om huvudkaraktären Kvothe. Han är en fantastiskt intressant person och när man tror att man känner honom slår han ändå en med förvåning några kapitel senare. Han är sympatisk, osjälvisk & ruskigt smart. Det bästa är att jag tror(vet) att man bara har sett en lite del av Kvothe och vad han kan göra.

Det är ingen tvekan om att det är en ruskigt fängslande historia man bjuds på och det är svårt att sätta fingret på exakt vad det är som gör Vindens Namn så speciell, men enkelt sätt kan man väl säga att den har det där lilla extra. Måste dock ge ett extra plus till själva magin som är riktigt spännande, den skiljer sig mycket från den "vanliga" magin man brukar stöta på i episk fantasy och precis som med Kvothe finns här mycket att utforska och lära sig.

Det enda lilla problemet som finns med den här trilogin är att det inte än finns ett releasedatum för den sista boken. Det är lite oroande. Bok två gavs ut 2011 och det var ett tag sen.. Så trots att jag har bok 2 hemma så ska jag nog vänta lite med den så jag inte står där sen och får vänta 2 år på den sista boken.

Läs Vindens Namn!

Betyg 9/10

Andra böcker i serien:
1. Vindens Namn, del 1+2

2. En Vis Mans Fruktan, del 1+2
3. Doors of Stone

Boken finns att köpa på Adlibris, Bokus och CDON.

torsdag 13 mars 2014

Nytt till bokhyllan! #44

Jag har fått hem ett mycket spännande rec.ex. Dock har Massolit Förlagsgrupp där B Wahlströms nu ingår gått över till e-böcker och det är alltid är lika tråkigt. Det är inte riktigt samma känsla som en inbunden bok men det viktiga är väl att man kan läsa boken.. 
Men jag ser fram emot att läsa den, kommer dock inte ihåg så värst mycket av den första boken! 
Drömtjuvarna - Maggie Stiefvater


onsdag 12 mars 2014

Waiting on Wednesday - Vecka 11

Waiting on Wednesday började hos Breaking the Spine och är ett sätt att visa upp kommande böcker som man verkligen ser fram emot!

Snow Like Ashes
Av Sara Raasch
Releasedatum: 14 Oktober 2014
Sixteen years ago the Kingdom of Winter was conquered and its citizens enslaved, leaving them without magic or a monarch. Now, the Winterians’ only hope for freedom is the eight survivors who managed to escape, and who have been waiting for the opportunity to steal back Winter’s magic and rebuild the kingdom ever since.

Orphaned as an infant during Winter’s defeat, Meira has lived her whole life as a refugee, raised by the Winterians’ general, Sir. Training to be a warrior—and desperately in love with her best friend, and future king, Mather — she would do anything to help her kingdom rise to power again.

So when scouts discover the location of the ancient locket that can restore Winter’s magic, Meira decides to go after it herself. Finally, she’s scaling towers, fighting enemy soldiers, and serving her kingdom just as she’s always dreamed she would. But the mission doesn’t go as planned, and Meira soon finds herself thrust into a world of evil magic and dangerous politics – and ultimately comes to realize that her destiny is not, never has been, her own.

 
Kommentarer:
Jag måste säga att jag är riktigt spänd på den är boken. Det verkar har så många element som jag gillar: Episk fantasy, magi & en kick-ass kvinnlig karaktär. Så det är bara at hålla tummarna för att den är lika bra som den låter.

tisdag 11 mars 2014

Top Ten Tuesday - Vecka 11

Det är tisdag och dax för Top Ten Tuesday som anordnas av The Broke and the Bookish varje vecka. Denna veckan fick man välja en valfri genre och sen lista de 10 bästa böckerna. Inte alls omöjligt! Mitt val föll på Dystopier eftersom jag har en förkärlek till den här typen av böcker. 

Top Ten Favorite Dystopian Books!

 10. Wool - Hugh Howey
9. Den Mörka Staden - Carrie Ryan
8. The Maze Runner - James Dashner

7. Angelfall - Susan Ee
6. The Immortal Rules - Julie Kagawa
5. Horde - Ann Aguirre

4. Divergent - Veronica Roth
3. The Hunger Games - Suzanne Collins
2. Ingite Me - Tahereh Mafi

1. The Passage - Justin Cronin

Det är som sagt omöjligt att välja ut endast 10 och sen försöka sätta dem i någon vettig ordning.. (jag har säkert glömt flera favoritböcker) Men jag kan ju konstatera att jag har läst riktigt många fantastiska dystopier och det är nog min absoluta favoritgenre. 

Tycker ni om dystopier lika mycket som jag eller har ni någon annan favorit genre??