fredag 28 augusti 2015

The 51 Best Fantasy Series Ever Written!

Såg att BuzzFeed hade listat de 51 bästa fantasyserierna och det är alltid kul med en bra lista! Ni som är fantasy-fantaster har ni läst många titlar på deras lista? Jag kommer definitivt spara den här lista för framtida boktips! Jag har redan hittat ett antal titlar som verkar väldigt intressanta. 


Jag har själv läst/håller på med 9st av de 51 på listan. Helt ok tycker jag! 
Plus att nu blev jag helt plötsligt supersugen på att läsa Outlander serien... Har ju sett de första 4-5 avsnitten av tv-serien men nu lockar helt plötsligt böckerna igen.. hopplöst!
 

onsdag 19 augusti 2015

Waiting on Wednesday - Vecka 34

Waiting on Wednesday började hos Breaking the Spine och är ett sätt att visa upp kommande böcker som man verkligen ser fram emot!

Lair of Dreams
Av Libba Bray
Releasedatum: 25 Augusti 2015
21343672
After a supernatural showdown with a serial killer, Evie O'Neill has outed herself as a Diviner. Now that the world knows of her ability to "read" objects, and therefore, read the past, she has become a media darling, earning the title, "America's Sweetheart Seer." But not everyone is so accepting of the Diviners' abilities...

Meanwhile, mysterious deaths have been turning up in the city, victims of an unknown sleeping sickness. Can the Diviners descend into the dreamworld and catch a killer?

 Kommentarer:
I skrivande stund har jag 11% kvar av The Diviners och jag gillar den SÅ mycket! Jag trodde att uppföljaren Lair of Dreams redan hade släppts eftersom den första boken släpptes 2012(!). Men till min förvåning såg jag att den har releasedatum nästa vecka! Snacka om tajming!! Jag är så spänd på uppföljaren och planerar att köpa hem den till min kindle så jag kan läsa den direkt om jag känner för det :) 

Är det någon som har gått och väntat på den här boken några år nu efter att ha läst den första när den kom ut? 

måndag 17 augusti 2015

Nya böcker till min Kindle! #66

Jag jobbar på bra med att inte köpa så mycket fysiska böcker utan istället fokuserar på e-böcker, kan lixom inte belamra hela lägenheten med böcker.. Så förra veckan fick jag hem ett rec.ex och sen köpte jag några böcker på Amazon :)

24765757
Gyllene Sonen - Pierce Brown
Uppföljaren till Rött Uppror som jag gillar SÅ mycket! Hoppas den här kan leva upp till mina förväntningar bara.. 

13638125
Vicious - V.E Schwab
Jag är väldigt intresserad av att läsa en Schwab bok och se vad all hype handlar om! Vicious låter riktigt bra så jag är spänd på att se om det är något för mig!

18488433
The StorySpinner - Becky Wallace
Den här boken köpte jag enbart för att Petra säger att den är apbra.. Typ så :) Hoppas att jag kommer gilla den lika mycket!

torsdag 13 augusti 2015

Cover Reveal - Night Study

Nytt omslag till andra boken i Soulfinders serien! 
(eller 5 boken om Yelena & Valek!) 

Night Study Maria V. Snyder
Study #5, Soulfinder #2
Releasedatum: 26 Januari 2016


Jag var lite tveksam till Shadow Study-omslaget, tyckte inte det var en riktig fullträff, jag gillade de gamla omslagen för Study-serien bättre! Men jag gillar det nya omslaget mycket mer! Night Study har riktigt snygga färger och jag gillar att man kan se bakgrunden! Snyggt! Nu måste vi bara vänta tills januari.. 



Vad tycker ni om det nya omslaget?

onsdag 12 augusti 2015

Waiting On Wednesday - Vecka 33

Waiting on Wednesday började hos Breaking the Spine och är ett sätt att visa upp kommande böcker som man verkligen ser fram emot!

Färjan
Av Mats Strandberg
Releasedatum: 16 September 2015
I kväll ska 1 200 förväntansfulla passagerare åka på en kryssning mellan Sverige och Finland. Men det finns något ondskefullt ombord på den här resan. Mitt i natten är färjan plötsligt avskärmad från omvärlden. Det finns ingenstans att fly. Det finns inget sätt att kontakta land. Och du vet inte vem du kan lita på.

Relationer sätts på prov. Vanliga människor tvingas bli hjältar. Men det som händer den här natten kan också locka fram det värsta i dem. Välkommen ombord på Baltic Charisma.


 Kommentarer:
Alltså hur ball låter inte den här boken? Helt sjukt kul och spännande :) Jag älskade Engelfors-trilogin och jag skulle absolut inte ha något emot att läsa fler böcker från Strandberg. Under min uppväxt hade vi en sommarstuga i Finland så jag har åkt min beskärda del av dessa färjor som boken utspelar sig på! Det gör min bara mer spänd på att läsa den här boken! 

Är den här boken något för er?? 


tisdag 11 augusti 2015

Top Ten Tuesday - Vecka 33


Det är tisdag och dax för Top Ten Tuesday som anordnas av The Broke and the Bookish varje vecka. Denna veckan ska vi lista vilka författare vi har läst mest böcker av. 

Top Six Authors I've Read The Most Books From


6. C.C Hunter - 8st
15745371C.C. Hunter


5. Maria V. Snyder - 8 st
Maria V. Snyder7970273

 4. Conn Iggulden - 9st
3276637Conn Iggulden


3. Julie Kagawa - 9st
Julie Kagawa

2. Robert Kirkman - 10st
138398

1. Janet Evanovich - 21st
Janet Evanovich11746513

Evanovich vann rätt överlägset. Det är rätt imponerande att ens har lyckats ge ut så många titlar och även lite imponerande att jag har lyckats läsa så pass många.. :)

måndag 10 augusti 2015

Hidden Huntress - Danielle L. Jensen

24203777Titel: Hidden Huntress
Författare: Danielle L. Jensen
Serie: 
The Malediction Trilogy #2
Språk: Engelska
Antal sidor: 464
Utgiven: Juni 2015

Beskrivning från 
Goodreads:
Beneath the mountain, the king’s reign of tyranny is absolute; the one troll with the capacity to challenge him is imprisoned for treason. Cécile has escaped the darkness of Trollus, but she learns all too quickly that she is not beyond the reach of the king’s power. Or his manipulation.
Recovered from her injuries, she now lives with her mother in Trianon and graces the opera stage every night. But by day she searches for the witch who has eluded the trolls for five hundred years. Whether she succeeds or fails, the costs to those she cares about will be high.
To find Anushka, she must delve into magic that is both dark and deadly. But the witch is a clever creature. And Cécile might not just be the hunter. She might also be the hunted…


Kommentarer:
Nä det här var inte min bok. Jag har inte så mycket mer att säga än att jag tyckte den var otroligt seg nästa hela boken igenom. Jag tyckte verkligen inte det hände något speciellt förrens de sista 50 sidorna, det gick även så långt att ett tag skumläste jag lite snabbt bara för att komma framåt. Sen kan jag ju inte säga att jag var på mitt allra bästa läshumör när jag påbörjade den här boken och det blev inte bättre under historiens gång. Mitt humör kan definitivt har påverkat min läsupplevelse så om ni har planerat att läsa den här boken ska ni kanske inte lyssna allt för mycket på mig!

Jag gillar slutet och hur allt knöts ihop och trots att jag hade listat ut hur allt hängde ihop innan Cécile så störde det inte mig så mycket. Det var mest den långsamma takten i kombination med att jag tappade min läslust som gjorde att allting blev jättesegt. Men att tappa sin läslust är kanske inte ett superbra betyg för en bok.. 

Jag har inte bestämt mig om jag ska läsa den sista boken. Jag gillade ju Stolen Songbird men sen blev jag så besviken på den här boken så nu är jag velig. Nu ska inte bok tre släppas förrens maj 2016 så jag har god tid på mig att bestämma mig. Hoppas ni som läser den här boken får en bättre upplevelse än jag fick!

Betyg 5/10

Andra böcker i serien:
1. Stolen Songbird

2. Hidden Huntress
3. Warrior Witch 

Boken finns att köpa på AdlibrisCdon & Bokus.